Θα ήθελες να ζήσεις περισσότερα, να απολαμβάνεις περισσότερα, όμως ακόμα δεν έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις τον τρόπο δράσης σου ή ακόμα και τον τρόπο σκέψης σου.
Ενώ αναρωτιέσαι αν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσεις, ταυτόχρονα βρίσκεσαι σε μια αμφιθυμία. «Ναι μεν ξέρω τι θα ήταν βοηθητικό να κάνω, αλλά μήπως όχι;»
Τι είναι αυτό που μπορεί να καθορίσει αν είσαι έτοιμος ή όχι;
Κάποιοι θέλουν να συζητήσουν πρώτα με τους σημαντικούς ανθρώπους τους ώστε να πάρουν την συμβουλή τους.
Άλλοι χρειάζονται χρόνο μέχρι να υπολογίσουν τα νέα δεδομένα, για να είναι σίγουροι πως δεν θα πάρουν κάποια απόφαση χωρίς να είναι ενημερωμένοι για όλες τις παραμέτρους.
Αρκετοί καθυστερούν τόσο μέχρι να πιεστούν πραγματικά και να ενεργήσουν όταν πλέον θα έχουν εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο ή προσωπικό απόθεμα.
Μερικοί περιμένουν από τους ανθρώπους γύρω τους να πάρουν τις αποφάσεις αντί για αυτούς.
Άλλοι πάλι δεν ενεργούν ποτέ, αφήνουν την ζωή να κυλήσει και να τα φέρει όλα μόνη της.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει η κατάλληλη ηλικία ή ένας συγκεκριμένος τρόπος για να νιώσεις έτοιμος να πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση.
Ο καθένας μας αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο σκέψης, απόφασης και δράσης. Το σημαντικότερο για εμένα, είναι να βρει ο καθένας τον τρόπο εκείνο που εξυπηρετεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις του ώστε να προχωρήσει στις κατάλληλες δράσεις.
Ανάλογα λοιπόν με το τι επιθυμούμε να επιτύχουμε κάθε φορά, ο τρόπος με τον οποίο τελικά θα δράσουμε και προηγουμένως θα έχουμε σκεφτεί και αποφασίσει, θα είναι διαφορετικός.
Τα πράγματα δεν αλλάζουν, εμείς αλλάζουμε»
ΧΕΝΡΙ ΝΤΕΙΒΪΝΤ ΘΟΡΟ
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι εμείς αλλάζουμε τα πράγματα. Ακόμα και αν οι εξωτερικές συνθήκες, αυτές που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, αλλάζουν είναι και πάλι στο χέρι μας να βρούμε τον τρόπο να τις διαχειριστούμε.
Μέσα από οποιαδήποτε νέα κατάσταση μπορεί να γεννηθεί κάτι νέο.
Μπορεί απλά να επιλέξουμε να δώσουμε λίγο χώρο και χρόνο στον εαυτό μας να σκεφτεί, να ξεκαθαρίσει και να αποφασίσει που θέλει να φτάσει.
Ποια είναι η βαθύτερη επιθυμία σας;
Αφού απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε πόσο κοντά ή μακριά είναι το παρόν σας από το επιθυμητό μέλλον.
Στην συνέχεια αναζητήστε με ποιον τρόπο τα θετικά στοιχεία του εαυτού σας θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν, και ποια ίσως να χρειάζονται ενδυνάμωση.
Αναγνωρίστε τις δυνάμεις σας, ώστε να μπορέσετε να στηριχτείτε σε αυτές και να τις αξιοποιήσετε προς όφελος σας.
Η ζωή είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία δεν μένει στάσιμη. Αν όμως εσείς αισθάνεστε ότι μένετε στάσιμοι ήρθε η ώρα να σηκώσετε μανίκια και να πιάσετε δουλειά.
Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε αποκτούμε πρόσβαση στις δυνάμεις μας και όσο τις εξασκούμε τόσο τις ενδυναμώνουμε και αρχίζουμε να παράγουμε έργο.
Αυτή η αίσθηση της παραγωγής έργου είναι που λείπει από τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας. Αισθανόμαστε ένα δημιουργικό κενό, που οδηγεί σε ένα αίσθημα απογοήτευσης και αυτή με την σειρά της φέρνει την σκέψη της αποτυχίας.
Τι θα λέγατε, αντί να αφήσουμε τον εαυτό μας να σκεφτεί ότι απέτυχε να τον βοηθήσουμε να σκεφτεί κατά πόσο θέλει να αγωνιστεί για τους στόχους του;
Η θέληση προς την επιτυχία καθρεπτίζει το πόσο έτοιμοι είμαστε να ξεκινήσουμε ή να συνεχίσουμε την πορεία μας.
Αυτή την θέληση μπορεί να την εμποδίσει ο φόβος, ο οποιοσδήποτε φόβος.
Οι φόβοι υπάρχουν στην ζωή μας και ως ένα σημείο μας εξυπηρετούν, γιατί ανταποκρίνονται στο ένστικτο της επιβίωσης μας.
Όσο όμως δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, δεν θέτουμε στόχους, δεν πατάμε γερά στα πόδια μας μέσω των δυνάμεων μας, αυτοί οι φόβοι μας καταβάλλουν και μας καθηλώνουν.
Αντί να πιστεύεις πως οι εξωτερικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, άρχισε να πιστεύεις σε όσα μπορείς να κάνεις!
Αν δεν τα βλέπεις, ίσως είναι γιατί δεν τα έχεις αναζητήσει.
Μήπως τελικά η κατάλληλη ερώτηση είναι άλλη;